Korak 1

Da biste napunili index, prvo morate da zamenite razmake (spaces) između imena i srednjih slova sa non-breaking spaceom, kao i sve druge unose sa razmakom u njima. Izaberite "show hidden characters" u Type meniju tako da možete videti non-breaking space. Onda, označite razmak koji treba da se menja i pritisnite ctrl+Alt+x.

Korak 2

Označite čitavo ime ili termin koji treba da bude indeksovan i pritisnite ctrl+shift+F8. Uradite ovo za sva poglavlja vaše knjige.

Korak 3

Otvorite novi fajl (iz šablona knjige, ako ga koristite) i sačuvajte ga kao Index. U Index dokumentu, izaberite File > New > Book, zatim dodajte sva poglavlja Index knjizi (prevucite fajlove dole ili gore dok se ne nađu u pravom redosledu).

Korak 4

Potražite duple unose, poput nastavničkog osoblja sa dve liste brojeva strana, jedne sa njihovim imenom i srednjim slovom i jedne bez. Kombinujte brojeve strana pod jednim od ovih unosa, obično onim sa srednjim slovom.

Korak 5

Otvorite index pod Window i izaberite “Generate Index” iz padajućeg menija. Izaberite “Include Book Documents,” i za separatore unosa izaberite “em space” ” Following Topic and “,[n space]” između broja strana. Izaberite “OK” i index će se pokrenuti.

Korak 6

Pažljivo proverite index koji ste napravili. Potržite duple unose koji se mogu razlikovati po slovnoj grešci (ne zaboravite da ispravite termine u dokumentu takođe). Sačuvajte prostor grupišući duge nizove brojeva strana . 4, 5, 6, 7, 8, 9 mogu postati 4-9.

Izdvajamo iz ponude: